Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Praktische informatie

Op deze plek willen wij je graag kennis laten maken met de wereld van de psychose. Wij bieden daarom een wijd spectrum aan informatie aan door middel van links naar (voornamelijk) andere sites. Ervaringswijzer staat niet in voor de kwaliteit van de verschillende bijdragen, maar biedt je zo wel de gelegenheid om antwoorden te vinden op vragen die je altijd al had en ook antwoorden op vragen die je je nog nooit gesteld had... Mocht je zelf ook nog goede tips hebben, stuur dan een mailtje naar Laura.

Psychose

Anoiksis, vereniging voor mensen met een schizofrene of psychotische stoornis

Stemmen horen

Stichting Weerklank richt zich op volwassenen en kinderen met bijzondere psychische ervaringen, zoals het horen van stemmen, het zien van beelden en het hebben van persoonseigen overtuigingen.

Op deze website vind je ook informatie over boeken die betrekking hebben op het thema stemmen horen en herstel. Bijvoorbeeld deze: Gerritsma, T./Rivas, T., Gek genoeg gewoon. Een andere visie op ‘stemmen horen’ en ‘beelden zien’.

Ervaringsdeskundige Tilly Gerritsma beschrijft hierin haar proces van stemmen horen en aanverwante verschijnselen en hoe zij hier mee heeft leren omgaan met behulp van 'de stem'. Zij laat zien dat stemmen horen gezien kan worden als een mogelijkheid tot groei zowel psychologisch als emotioneel en spiritueel.

Andere organisaties

Vereniging voor Manisch-Depressieven en Betrokkenen
Instituut voor Gebruikersparticipatie
Ypsilon