Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Laat je inspireren

Na een crisis, opname en behandeling sta je als cliënt in de zorg voor nieuwe vragen. Je hebt door je crisis even niet kunnen deelnemen aan de samenleving. Je hebt misschien je studie niet kunnen afmaken of je hebt je baan verloren. Sommige familieleden of vrienden hebben misschien afstand van je genomen. Nu sta je voor de uitdaging om weer deel te nemen aan de samenleving. Daarbij sta je voor vragen als: ga ik beschermd of zelfstandig wonen? hoe kom ik aan betaald of vrijwilligerswerk? Hoe geef ik zin aan mijn leven? 

In de keuzehulpen proberen we hier antwoord op te geven. Een redactie van cliënten die zelf met deze vragen te maken heeft gehad, stelt de thema's en vragen van de keuzehulpen samen. Zij gaan op pad om andere cliënten te interviewen om zo antwoorden te vinden. Je vindt de keuzehulpen op de startpagina onder de rubriek 'laat je inspireren'. 

In de media

'Hoe humor kan bijdragen aan herstel bij psychische klachten'  Lees hier dit artikel in het juni nummer van Participatie & Herstel.

Het boek "De Bipo Blogs" bevat meer dan honderd blogberichten die tussen 2011 en 2014 gepost zijn op de website Ervaringswijzer. Alette Jurgens beschrijft de psychiatrie met een glimlach, een kwinkslag en een behoorlijke dosis zelfkennis. Deze blogbundel laat zien dat het leven niet stopt bij de diagnose. Binnen de beperkingen is het heel goed mogelijk te groeien.
Bij bol.com vind je meer over het boek

Het maandblad 'Participatie en Herstel - van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen, heeft een artikel van Ervaringswijzer geplaatst in het maartnummer. Dit artikel gaat over het omgaan met psychische kwetsbaarheid tijdens je studie. 

In het kwartaalblad 'Deviant' is een publicatie geweest over de keuzehulp 'Van wens tot werkelijkheid'. Hierin vertellen ervaringsdeskundigen hoe ze hun wensen hebben omgezet in daden. 
Je kunt het artikel hier downloaden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn

Wachtwoord vergeten? Klik hier.