Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Ontwikkel Jezelf

De Academie van ervaringswijzer biedt mogelijkheden voor mensen om hun ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Hiervoor bieden wij workshops aan onder een viertal thema's:

Socratische gesprekken gaat om leren denken vanuit eigen ervaring. De workshops sluiten inhoudelijk aan op die van 'Sterk in Werk'.

Sterk in Werk  Elke keer staat een andere werkkwaliteit centraal, zoals feedback geven, creatief denken en collegialiteit. Praktische tips zijn aanleiding om concrete situaties op de werkvloer te bespreken. In 2015 gaf HVO-Querido een startsubsidie voor ontwikkelen van de workshops 'Sterk in Werk'.

Ken Jezelf geeft een transpersoonlijke visie op herstel. De centrale vraag is 'Wie Ben Je?' Ben je je verhaal of ben je de witte pagina waarop je verhaal geschreven staat? Door even los te komen van je verhaal, krijg je meer ruimte om deze te herschrijven.

Herontdek je omgeving gaat over het wederzijds wantrouwen dat kan ontstaan tussen individu en maatschappij: 'Jullie willen mij niet, dan hoeft het voor mij ook niet meer.' Door ervaringsdeskundig onderzoeker van de samenleving te worden, hoor je er weer helemaal bij.

Wijsheid Naast het geven van workshops wordt er ook onderzoek gedaan. Zo is er onderzoek gedaan naar de existentiële kennis die patiënten opdoen in het doorleven van ziekte.  Het volledige onderzoeksrapport met statistische gegevens en vragenlijsten kun je hier zien. Voor een prettig leesbaar verslag van het onderzoek klik hier. Kijk ook naar het video-interview. Het onderzoek werd gefinancierd door de Patiënten Gehandicapten Organisaties (PGO) onder de titel 'GGZ-cliënten Kiezen met Wijsheid'.

Vakvereniging De academie werkt samen met de Vereniging van Ervaringsdeskundigen, een landelijke beroepsvereniging die zich sterk maakt voor de inzet van gekwalificeerde ervaringswerkers. Hun doelstellingen zijn:
-de leden te ondersteunen 
-de belangen van leden behartigen
-het vak ervaringswerker verder ontwikkelen
-de inzet van ervaringswerkers stimuleren
-goede randvoorwaarden stimuleren
Om te reageren moet je ingelogd zijn

Wachtwoord vergeten? Klik hier.