Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Tim van den Burg

Ik schilder nu zes jaar en heb veel werk gemaakt. Schilderen heeft voor mij veel creatieve waarde. Als kind was ik al heel creatief en in de loop van de jaren heb ik steeds meer geleerd. Ik kon mij alleen nog niet uiten in mijn werk, afgezien van een aantal kleine objecten.

Ik werd voor mijn gevoel ontdekt door een kunstenaar tijdens mijn opname. Bij een volgende opname vroeg hij of ik ook wel eens schilderde. Ik maakte wel mijn eigen tattoos, maar schilderen had ik nooit gedaan, anders dan het ontwerpen van mijn eigen strippoppetjes (art-chi) Er werd gezorgd voor doek en toen ging ik los!

De eerste doeken die ik maakte gingen over de elementen lucht en vuur. Daaruit voort kwamen de doeken waarop ik mijn trauma's uitte. Daarna volgde de baby-doeken, eenvoudige schilderijen waarin ik mijn gevoelens als kind uit. Inmiddels heb ik 213 doeken gemaakt en een aantal mozaïeken.

Klik op een plaatje om het groot te zien.