Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Ronald de Hoogh

Tot mijn twintigste heb ik veel getekend, meestal met pen en oost-indische inkt. Ik heb altijd een grote belangstelling gehad voor strips en cartoons en dat had ook invloed op mijn werk. Invloeden waren onder andere Saul Steinberg en Lucebert (die op zijn beurt ook weer door Steinberg beïnvloed is, las ik laatst). Na mijn twintigste stopte ik met tekenen, ook omdat ik toen veel last kreeg van neerslachtigheid en twijfels aan eigen kunnen.

Heel af en toe had ik nog korte periodes waarin ik het tekenen weer oppakte, met wisselend succes.

Omstreeks mijn 35ste kwam ik in een schildergroep van een DAC. Daar begon ik te schilderen met acrylverf, begon voor het eerst ook abstract te werken. Na een paar jaar hield deze groep op te bestaan, en stopte voor mij ook weer het schilderen, tot ik via via bij een schildercursus terecht kwam. Deze wordt gegeven bij ateliers BURI in Amsterdam. In de jaren dat ik daar schilderde, heb ik echt een ontwikkeling in mijn werk doorgemaakt, mede dankzij de enthousiaste docent.

Ik maak nu ook werk in opdracht. Mijn stijl is herkenbaar en werkt goed om abstracte onderwerpen toegankelijk te maken. Ik lever illustraties voor promotiemateriaal van Scip, voor de tijdschriften Sociologie Magazine, Bolwerk en Ondersteboven en natuurlijk voor Ervaringswijzer.

De afbeeldingen hieronder zijn vrij werk. Kijk voor meer werk en informatie op mijn website.

 

Klik op een plaatje om het groot te zien.

Zij En Profile Zee Bij Nacht Wilde Bloemen
Vaarwel Tristesse Room With Two Views Ou est le Soleil
Om Het Riet Neon Girl Klonteringen
Een Vroege Zomer Een Late Lente De Forens
Constellatie