Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Gonneke Pama

Mijn naam is Gonneke Pama, 32 jaar en ik woon nu vier jaar in de beschermde woonvorm in Goes. Ik heb drie jaar de LerarenOpleiding Tekenen gedaan aan de Hogeschool van Rotterdam, maar moest toen stoppen wegens mijn eerste opname in de psychiatrie.

Toen was ik 21 en al die jaren erna stonden in het teken van verschillende soorten opnames en behandelingen. Creatieve therapie was mijn favoriete uitlaatklep!
Veel van de werken heb ik bewaard en zelfs verkocht, hoe luguber ik ze zelf ook vond. Inmiddels heb ik vier exposities gehad en de laatste was tijdens de Emergis KunstAward. Daarbij heb ik de publieksprijs gewonnen!!

Het schilderen komt bij mij in vlagen; soms een hele tijd niet en dan opeens heb ik de smaak weer te pakken. Ik maak gebruik van gesso, acrylverf, vernis, soft pastel, houtskool, syberisch krijt, aquarelpapier en de goedkopere (grote) doeken. Niks mis mee!

Soms werk ik ook wel eens als ik niet kan slapen; tussen 2 en 4 's nachts. Elke ochtend dan weer een verrassing als ik boven water kom!
Huisdieren en portretten op verzoek, koeien, paarden, katten, volle vrouwfiguren of juist de hele dunne als contrast, troost, bescherming en veiligheid, woede; deze thema's komen steeds terug.

Klik op een plaatje om het groot te zien.

Baby You're safe Hersenspinsels
Please, no don't! WhatWhyWho