Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Deep Yellow

Deep Yellow is de kunstwerkplaats van het arbeidscentrum van Mediant (Geestelijke Gezondheiszorg in Twente). Hier werken mensen die een opleiding hebben genoten aan een kunstacademie of mensen die zich willen ontwikkelen in de kunst en vandaaruit eventueel verder studeren.

De kunstenaars van Deep Yellow kunnen hier op individuele wijze uiting geven aan hun ideeën en gevoelens. Het aanleren van diverse technieken is hierbij een hulpmiddel. Door in te gaan op de kunstgeschiedenis en door samenwerking met anderen wordt men geïnspireerd.
Naast tekenen en schilderen en eenvoudige druktechnieken wordt er ook geboetseerd. Door het maken van kunstwerken groeit de innerlijke kracht.

De werken die gemaakt zijn, zijn divers. Van grote kleurige schilderijen tot ingetogen tekeningen, werken van papier en gemengde technieken.  Een alomvattend thema heeft het niet. Er is vooral sprake van individuele uitingen. Men probeert iets te vertellen in de kunstwerken. Gezien hun intensieve levenswandeling is er genoeg te vertellen.

Zie ook de website van Kunstuitleen Deep Yellow.

Klik op een plaatje om het groot te zien