Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Cursus ‘Sterk In Werk’

De cursus gaat in op 11 kwaliteiten die je in je werk kunt ontwikkelen. Het maakt je werk zo interessanter en makkelijker.

Meedoen
De cursus telt maximaal 8 deelnemers. Geef je hier op

Datum, plaats, tijd
In totaal gaat het om 11 workshops. Deze worden gegeven op dinsdagmiddagen van 13.30 tot 15.00 uur. De data zijn 16, 23 en 30 oktober, 6, 20 en 27 november, 4 en 11 december, 8, 15 en 22 januari. Locatie: de tuinkamer op de Keizersgracht 252, te Amsterdam.

Kosten

De training is gratis voor mensen die cliënt zijn bij de GGZ. Daarbuiten betaal je 25 euro bijeenkomsten. Houders van een stadspas betalen de helft. Koffie, thee en lesmateriaal zijn inbegrepen.

Workshopgever
Herman Snijders (1964) overwon traumatische ervaringen en kwam hier sterker uit. Als psycholoog deed hij onderzoek naar levenskennis die mensen opdoen in het omgaan met kwetsbaarheid.

Inhoud
De workshops bouwen voort op onderzoek van Gramsbergen (2016). Op basis van de Big Five persoonlijkheidstest en het bestuderen van personeelsadvertenties kwam zij op elf werkkwaliteiten.

Denk aan: beter omgaan met collega's, het ontwikkelen van creatief vermogen, steviger in je schoenen staan, etc. Door mee te doen, krijgt inzicht in je sterke punten. Ook krijg je aanwijzingen hoe je minder sterke punten toch kunt ontwikkelen.

Je zult daardoor beter kunnen inschatten welk soort werk bij je past. En je zult beter in staat zijn om anderen te vertellen waar je goed en minder goed in bent.

Bij het ontwikkelen van de workshops is een team van ervaringsdeskundigen betrokken geweest. Op die manier hebben we de informatie afgestemd op onze eigen doelgroep.

Werkvorm
Elke workshop heeft dezelfde opbouw:
1. Er wordt een ervaring gedeeld over de betreffende kwaliteit.
2. Vervolgens wordt de kwaliteit gevisualiseerd in een afbeelding.
3. Daarna wordt besproken hoe je de betreffende kwaliteit in praktijk kunt brengen, dus hoe doe je: creativiteit, collegialiteit, etc. We delen daarbij een inzicht uit de literatuur dat wij het meest treffend vinden. Vervolgens gaan we echter in op de eigen oplossingen van de deelnemers, zodat we elkaar inspireren.
4. Dit inzicht wordt vervolgens geoefend. Je mag daarbij ook toeschouwer zijn.
5. Tot slot wordt een huiswerkopdracht meegegeven. Wie wil kan daar de volgende bijeenkomst over vertellen.

Door deze afwisseling van ervaring, beeld, bespreking, beoefening, theorie en praktijk hopen we dat de informatie helder en duidelijk overkomt. En dat je daarmee je werk beter en met meer plezier kunt doen.

We hebben ervoor gekozen om de workshops kort en krachtig (anderhalf uur) te houden. We leggen liever een inzicht rond een eigenschap goed uit, dan een stortvloed aan informatie te bieden waarbij je verward de workshop verlaat.

Daarbij kiezen we ook een bepaalde invalshoek: we bekijken de informatie vanuit het herstelperspectief zoals we dat vanuit de academie van ervaringswijzer hebben ontwikkeld. Zoals ons onderzoek naar wijsheid en positieve overlevers. Deze lijn overstijgt de individuele workshops en wordt duidelijk als je meerdere workshops volgt.

Zie de workshop ondernemingszin
Om te reageren moet je ingelogd zijn

Wachtwoord vergeten? Klik hier.