Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Herontdek je omgeving

Herontdek je omgeving geeft een boost aan je ervaringsdeskundigheid door vanuit een andere bril naar de samenleving te kijken.  

Meedoen
De workshop gaat door bij minimaal vier deelnemers. Geef je op

Datum, plaats, tijd
De workshop wordt gegeven op donderdagavond 21 september van 19.00 tot 21.30 uur in de tuinkamer van de Keizersgracht 252, Amsterdam.

Kosten
De workshop is gratis voor deelnemers, vrijwilligers en medewerkers van De Regenboog en HVO-Querido. Daarbuiten betaal je vijftien euro per workshop.

Workshopgever
Eddo Rats is ingenieur en ervaringsdeskundige en doet onderzoek naar herstel. In Liverpool geeft hij de lezing '€˜Expert by experience as anthropologist within familiar culture'€™. Eerder sprak hij in Austin, Texas. Hij publiceerde zijn eigen hersteltheorie in het tijdschrift Deviant.

Inhoud
De workshop gaat de diepte in over hoe stigmatisering vanuit de samenleving onbewust kan leiden tot zelfstigma. Door kennis over hoe cultuur zich vormt, kan men hier weer bovenuit leren stijgen. Naast theorie gaat het om praktische aanwijzingen om hiermee aan de slag te gaan.  

Werkvorm
Het deel voor de pauze is gericht op theorie over cultuur. Eddo reikt daarbij handvatten uit de logica aan, die je stap voor stap verder brengen in het opnieuw ontdekken van je omgeving. Na de pauze gaat het er om gezamenlijk tot antwoorden te komen; de uitwisseling tussen deelnemers staat dan centraal.
Om te reageren moet je ingelogd zijn

Wachtwoord vergeten? Klik hier.