Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

CliëntenAtlas

AC Jan Steen 

Dagactiviteit
Jan Steen: een creatief activeringscentrum en buurthuis
AC Jan Steen
Haak 36
1353 AE Almere
Jan Steen is een activeringscentrum (AC), speciaal bedoeld voor mensen met uiteenlopende GGz-achtergronden. Ook buurtbewoners en geïnteresseerden zijn er welkom. Kunst, creativiteit, re-integratie en verbindingen in de wijk staan er centraal evenals de goede sfeer. Voor veel bezoekers voelt het Jan Steen daardoor aan als hun thuis.
Bij Jan Steen draagt ieder zijn/ haar steentje naar vermogen bij met, waar nodig, de ondersteuning van elkaar, de vrijwilligers of de medewerkers.
Activeringscentrum Jan Steen is een locatie van Kwintes-Flevoland. Kunst, reintegratie en verbinding in de wijk staan er centraal maar men is ook welkom voor koffie en gezelligheid. Daarnaast streeft dit AC ernaar om aan zo veel mogelijk maatschappelijke projecten deel te nemen.

Creativiteit
In dit AC staan kunst en creativiteit centraal, ook als opstap om weer te re-integreren. De verschillende atelierruimtes zijn gezellig rommelig en nodigen uit om er aan de slag te gaan. Dat kan alleen of tijdens een van de vele workshops, zoals schilderen, textielbewerking, gitaar- en pianoles of zang en fotografie, die tegen een kleine vergoeding worden aangeboden. Steeds wordt met elkaar onderzocht waar de aanwezigen het meest baat bij hebben. Op basis daarvan worden de activiteiten georganiseerd.

En verder
Natuurlijk kun je er tussen de middag lunchen (max. 2,50 euro), in de tuin werken, wordt er taalcoaching aangeboden voor hen die het Nederlands nog onvoldoende machtig zijn en word je zo nodig ondersteund bij het zoeken en verkrijgen van de juiste vorm van ondersteuning die je nodig hebt via het wijkteam. Alles maakt een relaxte indruk en je bent altijd vrij om te bepalen wanneer je komt.

Bereikbaarheid
Het AC ligt aan de busbaan, vlakbij halte Haven Centrum. Bus 1 en 3 stappen bijna voor de deur. Adres: Haak 36 Het is echter makkelijker te bereiken via de tuindeur aan de tuinkant langs de busbaan. Vergeet je niet in- en uit te schrijven bij binnenkomst en vertrek!
Tatjana
20 oktober 2016
Om te reageren moet je ingelogd zijn

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Reactie:

vrijwilliger

in geval u in de haak een piano heeft? kan ik kinderen noten leren

Mvg Jan 71jaar

jan hagedoorn, 22 november 2016